Algemene informatie

Algemene informatie
GSBC AMOR staat voor Groninger Studenten Badminton Club “Alles Met Ons Racket”, en is de enige studenten-badminton vereniging in Groningen. Daarnaast is het een van de grootste badminton-verenigingen van Noord-Nederland. Gemiddeld heeft GSBC AMOR per jaar 110 leden, die twee keer per week kunnen trainen: op de dinsdagavond en op vrijdag in de namiddag.
 
Het speelniveau is zo divers als je je maar kan bedenken: van de hoogste landelijke competitie-niveaus tot de lagere regionale klassen, en natuurlijk puur recreatieve spelers. 4 van de huidige competitieteams spelen op landelijke niveau; de andere 4 teams spelen op regionaal niveau. Daarnaast kunnen AMORianen ook deelnemen badmintontoernooien die georganiseerd worden door andere badmintonverenigingen. GSBC AMOR kent zes trainingsgroepen variërend in spelniveau, zodat iedereen op het niveau kan spelen en trainen dat hij/zij wil.
 
Wie doet wat bij GSBC AMOR?
De dagelijkse gang van zaken bij GSBC AMOR wordt geregeld door het bestuur en een groot aantal commissies. Het bestuur kent vijf functies: voorzitter, secretaris, penningmeester, technisch lid, en externe betrekkingen. Het huidige bestuur kan gevonden worden onder het kopje “Over AMOR” > “Bestuur”. Net als vele andere studentenverenigingen kent ook GSBC AMOR vele commissies, welke gevonden kunnen worden onder het kopje “Over AMOR” > “Commissies”. De commissies zijn de perfecte mogelijkheid om met clubgenoten op een gezellige manier een steentje bij te dragen aan de club. Naast het bestuur en het grote aantal commissies is er ook nog Stichting Amor-Toernooi, welke zich bezig houdt met de organisatie van twee grote toernooien.
 
Evenementen en activiteiten
Wat is een studentenvereniging zonder evenementen? Ook bij GSBC AMOR ontbreekt de gezelligheid niet, en daarom worden er het hele jaar door evenementen georganiseerd die de perfecte gelegenheid zijn om ook buiten de sporthal verbonden te blijven met GSBC AMOR.
 
Elke eerste woensdag van de maand vindt er een borrel plaats in onze stamkroeg Café Tante Truus, en de Promocommissie zorgt voor de thema’s/activiteiten van deze borrels. Daarnaast worden er meerdere etentjes georganiseerd, waaronder het Dies-etentje, Kerstdiner, en afsluitend-seizoens-etentje. Andere activiteiten zijn spelletjesavonden, het Trainingskamp om het seizoen weer fit te beginnen, en het Schierweekend, waarbij we met de club een weekend weg gaan (niet perse naar Schiermonnikoog zoals de naam doet vermoeden). Voor alle actieve leden organiseert het Bestuur aan het eind van het seizoen verder nog de Actieve Leden Dag.
 
Naast al deze minder badminton-gerelateerde evenementen organiseert Stichting Amor-Toernooi jaarlijks twee grote badmintontoernooien. Het BOOT (Buitengewoon Ongeorganiseerd en Onverantwoord Toernooi) vind begin september plaats om het seizoen sportief en gezellig te beginnen. Het AMOR-toernooi vind in februari plaats, en maakt sinds dit seizoen deel uit van het Master-circuit, wat inhoudt dat het tot de belangrijkste en grootste badmintontoernooien van Nederland behoort en vele nationale topspelers naar Groningen brengt.
 
Meer info?
Ben je geïnteresseerd geraakt in GSBC AMOR en wil je meer informatie over de club? Dan kun je mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of een van de bestuursleden benaderen. De contactgegevens van bestuursleden kunnen gevonden worden onder het kopje “Over AMOR” > “Bestuur”. Informatie over hoe je lid kunt worden van GSBC AMOR kan je vinden onder het kopje “Lidmaatschap” > “Lid worden”.