GSBC AMOR komt net te kort in promotiewedstrijd Eredivisie

Het eerste team van de badmintonners van GSBC AMOR heeft de eerste ontmoeting van de promotie-degradatiewedstrijd met 2-5 verloren van BV Van Zijderveld. De enige kans op promotie naar de eredivisie is nu een uitoverwinning over twee weken in Amstelveen, waarna een Golden Game de uiteindelijke winnaar zou kunnen bepalen.

De start van de studenten was veelbelovend. In een goed bezette en lawaaiige Struikhal was de stand na de dubbelspelen nog gelijk. Waar de dames net niet onder het aanvallende spel van de tegenstandsters uitkwamen, wisten de ervaren heren in een spannende wedstrijd de overwinning binnen te slepen.

Ook bij de daarop volgende enkelspelen bleek er nog geen verschil tussen beide partijen te zijn. Marianka Wajer had het lastig in haar partij en had geen zicht op winst. Brent Maarsingh maakte in de eerste game een ruime achterstand nog goed, maar in de tweede game was hij te ongeduldig in de rally’s, waardoor een derde game nodig was. Hierin speelde hij weer beter en ging het gelijk op. Pas vanaf 14 punten lukte het hem met goede rally’s en geholpen door een aantal fouten van de tegenstander het verschil te maken.

 

Meike Brul had een zware opgave tegen de winnares van het afgelopen Master AMOR-Toernooi, Ieva Pope. In de eerste game had ze moeite om de lijnen te vinden. In een veel betere tweede game wist ze het Ieva wel moeilijk te maken, maar moest toch de winst aan haar Letse tegenstandster laten.

De wedstrijd van Remko Bakker kende een zelfde scenario. De beide mixen zouden gewonnen moeten worden door AMOR om de 2-4 achterstand nog goed te maken.

 

De tweede mix van Rik Wilbers en Bianca Oosterhaven ging als eerste de baan op. De eerste game werd verloren met 13-21. Ondertussen begon ook de andere gemengddubbel. Beide koppels stonden halverwege voor en uiteindelijk haalden Brent Maarsingh en Marianka Wajer de eerste game binnen. De tweede game hoefden ze echter niet meer te spelen, omdat op de andere baan de beslissing was gevallen. In de verlenging had BV van Zijderveld na een aantal spannende punten de eindstand op 5-2 gebracht.

 

Doordat de eerste ontmoeting is verloren, moet AMOR de volgende ontmoeting op 26 maart in winst omzetten, om op gelijke hoogte te komen. Mocht dat lukken dan zal een golden game worden gespeeld, om te bepalen wie volgend seizoen in de Eredivisie uitkomt. De wedstrijd van vandaag heeft in ieder geval aangetoond dat AMOR niet heel veel onder doet voor BV van Zijderveld.

HD Remko Bakker / Rik Wilbers – Thomas Sibbald / Norbert van Barneveld 21-15 18-21 21-18

DD  Bianca Oosterhaven / Meike Brul – Ieva Pope / Manouk Los 17-21 14-21

HE1 Remko Bakker - Thomas Sibbald 8-21 18-21

DE1 Meike Brul – Ieva Pope 10-21 17-21

HE2 Brent Maarsingh – Elwin Wu 24-22 12-21 21-15

DE2 Marianka Wajer – Mariëlle van der Woerdt 13-21 15-21

GD1 Brent Maarsingh / Marianka Wajer – Elwin Wu / Manouk Los 21-18 gestaakt

GD2 Rik Wilbers / Bianca Oosterhaven – Norbert van Barneveld / Linda Chen 13-21 21-23

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen