Bestuur 2017 - 2018

Het bestuur voor volgens seizoen (2017-2018) is bekend!
Voorzitter: Sharmaine Linker
Penningmeester: Gert van Dam
Secretaris: Marianka Wajer
Technisch Lid: Tim van Haeringen
Externe Betrekkingen: Igor Dammig
De (nieuwe) bestuursleden stellen zich hieronder voor:

----

Hallo!

Mijn naam is Sharmaine Linker, ik ben 21 jaar en studeer Technology & Operations Management. In de afgelopen drie jaar ben ik actief geweest bij de studievereniging TeMa. Bij TeMa heb ik in de promotiecommissie gezeten en heb ik de jaarlijkse internationale studiereis georganiseerd. Omdat bijna al mijn TeMa-vrienden dit jaar afstuderen, óf volgend jaar stage gaan lopen, heb ook ik besloten om TeMa in te ruilen voor een nieuw avontuur. Komend studiejaar zal ik de voorzitter zijn van AMOR en daarnaast zal ik plaatsnemen in de Sjots- en Diës-commissie. Als jullie nog vragen hebben, dan mag je me altijd vragen. Ik hoop jullie komend jaar allemaal te zien zowel de trainingen als de activiteiten.

Voor nu wens ik jullie al vast een hele fijne zomer!

----

Hoi allemaal,

De meesten van jullie zullen mij al wel kennen, ik ben Marianka, 23 jaar en bijna klaar met de opleiding fysiotherapie. Sinds de ALV van 19 mei ben ik de nieuwe secretaris in het bestuur van AMOR. Ik speel zo'n 12 jaar badminton, waarvan de laatste 4 jaar bij AMOR. Daarnaast geef ik twee keer in de week training aan competitie spelende badmintonners. Naast het badminton ben ik in het vaarseizoen veel op het water te vinden om zeilles te geven, maar zeker ook om zelf te zeilen en kitesurfen.

----

Beste AMORianen,

Ik ben Tim, en ik ga dit jaar de functie van technisch lid overnemen van Igor, die nu externe betrekkingen zal gaan doen. Voor de mensen die mij nog niet kennen zal ik me even kort voorstellen.

Ik ben 23 jaar, en woon al sinds lange tijd in Groningen. Ik ben op het moment bezig met de master wiskunde en natuurkunde aan de RUG, waar ik waarschijnlijk nog wel een tijdje zoet mee ben.  Het is inmiddels alweer zo’n 14 jaar geleden dat ik begon met badmintonnen.  Na een tijdje atletiek te hebben gedaan wou ik wat anders proberen, en mijn vader vond dat ik maar moest gaan badmintonnen of tafeltennissen. Ik koos voor badminton (natuurlijk) en heb sindsdien altijd fanatiek gespeeld. Ik heb lang bij BC GO! gespeeld, ook hier in Groningen, en ik speel nu sinds 5 jaar bij AMOR. Dit seizoen ben ik ook competitie bij AMOR gaan spelen, wat me ook heel goed is bevallen.

Ik zie er naar uit om me samen met de rest van het bestuur in te zetten voor de club en er een mooi jaar van te maken!

----

Beste allemaal,

Voor de gene die mij nog niet kennen: ik ben Igor. Ik ben ga de functie Externe betrekkingen van het AMOR bestuur 2017-2018 bekleden. Ik badminton al zo’n 12 jaar waarvan ik al 5 jaar actief training geef. Ik studeer Eonometrics and Operations Research (ofwel econometrie) aan de RUG. Ik ben 20 jaar oud en woon, al mijn hele leven, in het de Nederlandse stad waar niks boven gaat, inderdaad: GRONINGEN. Verder hou ik van een biertje drinken met m’n vrienden, zoals het een student betaamt, gamen (PS4) en badminton. Dit is nu mijn 2e AMOR bestuur, dus heb ik al een beetje ervaring, maar ik ga wel een nieuwe functie bekleden dus hopelijk zijn jullie in goede handen ;)

----

Beste AMORianen,

Bij deze wil ik jullie op de hoogte brengen dat ik de bestuursfunctie Penningmeester zal blijven bekleden. Allereerst wil ik mijn voorganger bedanken voor de werk en inzet waarmee ze haar positie heeft bekleed. Ik zie het bestuur als een leuke, gezellige en leerzame uitdaging. Voor diegene die mij nog niet kennen, hieronder een kort voorstelrondje.

Ik ben Gert van Dam, ben 23 jaar en ben woonachtig in Groningen. Op dit moment zit ik in het vierde jaar van mijn opleiding bedrijfskunde MER. Ik loop momenteel afstudeerstage bij het Ommelander Ziekenhuis waar ik in het programmamanagement zit dat de samenwerking met het UMCG moet bevorderen. Na in een ver verleden een jaartje te hebben gebadmintond bij de plaatselijke badmintonclub in Dronten ben ik tijdens mijn semester in het buitenland weer begonnen met badminton. Terug in Nederland besloot ik om lid te worden van AMOR en sla sindsdien met heel veel plezier mijn shuttle. Om daarnaast badminton te combineren met een bestuursfunctie en daarbij ervaring op te doen als bedrijfskundige is mooi meegenomen.

Ik heb heel veel zin om met de andere bestuursleden er een leuk bestuursjaar van te maken en ik kijk er naar uit om iedereen te ontmoeten op borrels en tijdens de trainingen.

Met vriendelijke groet,

Gert van Dam

Schierkamp Aftermovie!!

De aftermovie van het schierkamp is af! Bekijk dit geweldige filmpje om nog even mee terug genomen te worden naar het prachtige weekend twee weken geleden. Klik hier

Foto's van het 51e AMOR Master toernooi

Daar zijn ze dan eindelijk! Het heeft even geduurt want we moesten de aantallen van rond de 1000 terug brengen naar iets handzamers maar het is gelukt! Hieronder de foto's van het 51ste AMOR Master toernooi!


Geslaagd Schierkamp!

We kijken terug op een geweldig gezellig en geslaagd "Schierweekend"! We willen graag de commissie en alle aanwezigen bedanken voor de leuke momenten! Nu lekker bij slapen en tot dinsdag op de baan!

GSBC AMOR komt net te kort in promotiewedstrijd Eredivisie

Het eerste team van de badmintonners van GSBC AMOR heeft de eerste ontmoeting van de promotie-degradatiewedstrijd met 2-5 verloren van BV Van Zijderveld. De enige kans op promotie naar de eredivisie is nu een uitoverwinning over twee weken in Amstelveen, waarna een Golden Game de uiteindelijke winnaar zou kunnen bepalen.

De start van de studenten was veelbelovend. In een goed bezette en lawaaiige Struikhal was de stand na de dubbelspelen nog gelijk. Waar de dames net niet onder het aanvallende spel van de tegenstandsters uitkwamen, wisten de ervaren heren in een spannende wedstrijd de overwinning binnen te slepen.

Ook bij de daarop volgende enkelspelen bleek er nog geen verschil tussen beide partijen te zijn. Marianka Wajer had het lastig in haar partij en had geen zicht op winst. Brent Maarsingh maakte in de eerste game een ruime achterstand nog goed, maar in de tweede game was hij te ongeduldig in de rally’s, waardoor een derde game nodig was. Hierin speelde hij weer beter en ging het gelijk op. Pas vanaf 14 punten lukte het hem met goede rally’s en geholpen door een aantal fouten van de tegenstander het verschil te maken.

 

Meike Brul had een zware opgave tegen de winnares van het afgelopen Master AMOR-Toernooi, Ieva Pope. In de eerste game had ze moeite om de lijnen te vinden. In een veel betere tweede game wist ze het Ieva wel moeilijk te maken, maar moest toch de winst aan haar Letse tegenstandster laten.

De wedstrijd van Remko Bakker kende een zelfde scenario. De beide mixen zouden gewonnen moeten worden door AMOR om de 2-4 achterstand nog goed te maken.

 

De tweede mix van Rik Wilbers en Bianca Oosterhaven ging als eerste de baan op. De eerste game werd verloren met 13-21. Ondertussen begon ook de andere gemengddubbel. Beide koppels stonden halverwege voor en uiteindelijk haalden Brent Maarsingh en Marianka Wajer de eerste game binnen. De tweede game hoefden ze echter niet meer te spelen, omdat op de andere baan de beslissing was gevallen. In de verlenging had BV van Zijderveld na een aantal spannende punten de eindstand op 5-2 gebracht.

 

Doordat de eerste ontmoeting is verloren, moet AMOR de volgende ontmoeting op 26 maart in winst omzetten, om op gelijke hoogte te komen. Mocht dat lukken dan zal een golden game worden gespeeld, om te bepalen wie volgend seizoen in de Eredivisie uitkomt. De wedstrijd van vandaag heeft in ieder geval aangetoond dat AMOR niet heel veel onder doet voor BV van Zijderveld.

HD Remko Bakker / Rik Wilbers – Thomas Sibbald / Norbert van Barneveld 21-15 18-21 21-18

DD  Bianca Oosterhaven / Meike Brul – Ieva Pope / Manouk Los 17-21 14-21

HE1 Remko Bakker - Thomas Sibbald 8-21 18-21

DE1 Meike Brul – Ieva Pope 10-21 17-21

HE2 Brent Maarsingh – Elwin Wu 24-22 12-21 21-15

DE2 Marianka Wajer – Mariëlle van der Woerdt 13-21 15-21

GD1 Brent Maarsingh / Marianka Wajer – Elwin Wu / Manouk Los 21-18 gestaakt

GD2 Rik Wilbers / Bianca Oosterhaven – Norbert van Barneveld / Linda Chen 13-21 21-23